Sievi-kenkien ominaisuudet

Turvakenkien ja työkenkien ominaisuudet

VARVASSUOJA, KOMPOSIITTI

Varvassuoja suojaa varpaita putoavilta esineiltä ja puristumisilta. Täyttää standardin EN ISO 20345:2011 vaatimukset: iskunkestävyys on 200 J ja puristusvoiman kestävyys 15000 N. Komposiitista valmistettu varvassuoja on täysin metalliton. Kärki eristää hyvin lämpöä ja kylmyyttä.

Tästä näet Sievin jalkineet komposiitti varvassuojalla: 

VARVASSUOJA, ALUMIINI

Varvassuoja suojaa varpaita putoavilta esineiltä ja puristumisilta. Täyttää standardin EN ISO 20345:2011 vaatimukset: iskunkestävyys on 200 J ja puristusvoiman kestävyys 15000 N. Alumiininen varvassuoja on 50 % perinteistä teräsvarvassuojaa kevyempi.

Tästä näet Sievin jalkineet alumiinisella varvassuojalla: 

NAULAANASTUMISSUOJA, TERÄS

Teräksinen naulaanastumissuoja ehkäisee terävien esineiden tunkeutumisen pohjan läpi. Täyttää standardin 20345:2011 vaatimukset: naulanläpäisyvastus on 1100 N.

Tästä näet Sievin jalkineet teräs naulaanastumissuojalla: 

NAULAANASTUMISSUOJA, KOMPOSIITTITEKSTIILI

Naulanläpäisyvastus täyttää samat EN ISO 20345:2011 vaatimukset kuin teräksestä valmistettu naulaanastumissuoja. Teräs antaa kuitenkin paremman naulanläpäisyvastuksen, minkä vuoksi Sievi suosittelee vaativimpiin olosuhteisiin (esim. rakennuksille) teräksistä naulaanastumissuojaa.

Tästä näet Sievin jalkineet komposiitti naulaanastumissuojalla: 

NAULAANASTUMISSUOJA X, KOMPOSIITTITEKSTIILI

Naulanläpäisyvastus täyttää EN ISO 20345:2011 vaatimukset. Suunniteltu vastaamaan uuden, tiukemman EN 22568-4 standardin (2019) vaatimuksia, missä naulaanastumissuoja testataan 3 mm pyramidikärkisellä naulalla perinteisen standardin mukaisen 4,5 mm naulan sijaan.

Tästä näet Sievin jalkineet SieviSole-X naulaanastumissuojalla: 

ÖLJYN- JA USEIDEN KEMIKAALIEN KESTO

Jalkineet, joissa on tämä tunnus kestävät öljyä ja useita kemikaaleja. Öljynkestävyys täyttää EN ISO 20345:2011 -standardin mukaiset vaatimukset.


VETTÄ HYLKIVÄ

Jalkineissa käytetään vettä hylkivää päällismateriaalia. Vedenläpäisyvastus täyttää standardin EN ISO 20345:2011 vaatimukset.


POHJAMATERIAALI PU

Jalkineiden pohja on valmistettu FlexStep®-materiaalista. Yksikerroksinen polyuretaanipohja on mikrohuokoisen rakenteensa ansiosta hyvin pitävä, joustava ja antaa erinomaisen iskunvaimennuksen.

POHJAMATERIAALI PU/PU


Jalkineen pohja on erittäin kulutusta kestävä kaksikerroksinen polyuretaanipohja, jossa välikerros on iskunvaimentavaa FlexStep®-materiaalia.


POHJAMATERIAALI PU/TPU


Jalkineen kaksikerroksinen pohja koostuu polyuretaanista ja elastisesta thermoplastisesta polyuretaanista. Pohja on kulutuksenkestävää ja välikerros on iskunvaimentavaa FlexStep®-materiaalia.

POHJAMATERIAALI PU/RU


Jalkineiden pohja koostuu polyuretaanista ja kumista. PU/ kumikitkapohjalla on erinomaiset pito- ja kulutuksenkestoominaisuudet ja se kestää kuumuutta 300 °C. Pohjan välikerros on iskunvaimentavaa FlexStep®-materiaalia.

KORONJOUSTO


Koronjousto suojaa jalkoja ja tukielimiä rasitukselta. Täyttää standardien EN ISO 20345:2011 ja EN ISO 20347:2012 vaatimukset: jalkineen iskunvaimennus on vähintään 20 J. Kaikissa Sievi-jalkineissa koronjouston takaa FlexStep®-pohjamateriaali, josta lisää tietoa FlexStep®-kohdassa.

LÄMMIN VUORI


Jalkineet sopivat kylmiin olosuhteisiin. Eristävänä materiaalina on mallista riippuen lampaanvilla, keinoturkis tai Primaloft®-lämmöneristys.

THERMO-LÄMMITYSJÄRJESTELMÄ


Integroidulla lämmitysjärjestelmällä varustetut jalkineet pitävät jalat lämpiminä äärimmäisissäkin olosuhteissa. Ladattava lämmitysjärjestelmä tuottaa lämpöä yhdellä latauksella jopa 22 tunnin ajaksi (tehoalueella 1).

KUUMANKESTO


Tällä tunnuksella varustetut jalkineet soveltuvat käytettäväksi myös kuumissa olosuhteissa. Sievin nitriilikumista valmistettu kitkapohja kestää kuumuutta 300 °C asti.

VETOKETJU


Jalkineissa on käyttöä helpottava vetoketju.

ANTISTAATTINEN

Antistaattisella rakenteella varustetut jalkineet purkavat hallitusti kehoon keräytyneen staattisen sähkön. Vastuksen raja-arvot ovat 100 kΩ – 1000 MΩ.

SPIKE-NASTAMEKANISMI


Jalkineen pohjarakenteeseen integroitu nastamekanismi mahdollistaa nastojen pyörittämisen sisään ja ulos keliolosuhteiden muuttuessa. Nastojen sisään- ja ulospyöräyttäminen tapahtuu helposti riisumatta jalkineita jalasta.

DUAL-POHJALLINEN

Sievi DUAL Comfort -pohjallinen auttaa jalkojasi ja selkääsi jaksamaan päivän mukavammin. Pohjallisen iskunvaimennustyynyt ovat PORON®-materiaalia.

ALU-POHJALLINEN

Sievi ALU-pohjallisessa on lämpöä eristävä alumiinikerros. Pohjallisen alumiinikalvo heijastaa kylmää ulos ja lämpöä sisäänpäin.

METALLITON


Tällä tunnuksella varustetut jalkineet ovat metallittomia. Jalkineet ovat kevyet, eivätkä metallintunnistimet reagoi niihin. Ne täyttävät EN ISO 20345:2011 -standardin vaatimukset.

XL-LESTI


Sievi XL-lesti on normaalia lestiä laajempi, minkä ansiosta jaloilla ja varpailla on enemmän tilaa. Jalkineiden nimessä esiintyvät kirjaimet XL.

MIKROKUITU


Jalkineen päällismateriaali on toistuvaa pesua hyvin kestävää ja nopeasti kuivuvaa mikrokuitua.

MEMORY FOAM -NILKKASUOJA


Jalkineen nilkkaosassa on viskoelastinen memory foam -vaahto, joka myötäilee käyttäjän jalkaa, tukee nilkkaa sekä vaimentaa siihen kohdistuvia iskuja.

PRIMALOFT® – LUOKKANSA PARAS LÄMMÖNERISTYS

Jalkineissa käytetään 90 prosenttisesti kierrätysmateriaaleista valmistettua Primaloft® -lämmöneristystä. Vedenkestävä, hengittävä ja erittäin kevyt Primaloft®-lämmöneristys pitää jalkasi kuivina kaikissa olosuhteissa

SIEVI GORE-TEX®


Kaikki tuntevat GORE-TEXin erinomaiset ominaisuudet, hengittävyyden ja vedenkestokyvyn. GORE-TEX®-vuori on ainutlaatuinen vuorimateriaali, joka antaa jalan hengittää mutta pitää samalla kosteuden jalkineen ulkopuolella. Sievi GORE-TEX® Performance Comfort -jalkineet sopivat erityisen hyvin vaihteleviin, kosteisiin olosuhteisiin.

PALOJALKINE

Palomies-symboli kertoo, että jalkine täyttää palojalkinestandardin EN 15090:2012: F1 P A


SAHASUOJA

Jalkine suojaa käyttäjäänsä moottorisahan viiltoja vastaan. Täyttää moottorisahan käyttäjän turvajalkinestandardin EN ISO 17249:2013 tason 2 mukaiset vaatimukset.

ESD

ESD-jalkineet purkavat pohjarakenteen kautta hallitusti ja turvalli-sesti kehoon kerääntyneen staattisen sähkön. Sievin ESD-jalkineiden vastuksen raja-arvot 100 kΩ – 35 MΩ ovat antistaattisia jalkineita tiukemmat (IEC 61340-5-1). ESD-jalkineiden avulla voidaan estää herkkien elektronisten laitteiden vaurioitumista. 

VARMA ASKEL JA LISÄÄ PITOA

SieviBalance-kiertojäykiste parantaa jalkineen kiertojäykkyyttä ja jalan kontrollia, minkä ansiosta nilkkoihin kohdistuva rasitus vähenee ja tapaturma-alttius pienenee.

BOA®-KIRISTYSMEKANISMI


Helppokäyttöinen ja kestävä, patentoitu Boa®-kiristysmekanismi lisää merkittävästi jalkineiden käyttömukavuutta. Vain rullan pyöräytys ja saat säädettyä jalkineiden istuvuuden juuri sinun jaloillesi sopivaksi.

DRYSTEP

DryStep-sisäpohjan pintamateriaali siirtää tehokkaasti kosteutta jalasta pois. DryStepin ainutlaatuinen ilmanvaihto- ja pumppumekanismi pitävät jalkasi kuivina ja miellyttävän tuntuisina.

SIEVIAIR®

SieviAir® poistaa jalkojen lämpenemisestä syntyvän kosteuden kengästä pohjan sivussa olevien virtauskanavien kautta. Sisäpohja on rei’itetty ja sen alla on suodatin, joka on yhteydessä uloshengityskanaviin. Jokaisen askeleen yhteydessä suodatin painuu ja jalan nostovaiheessa se palautuu alkuperäiseen tilaan. Pumppaus edistää jalkineen tuuletusta.

3D-DRY

Sievin kehittämä 3D-dry-vuori siirtää kosteuden pois jalan pinnasta vuorimateriaalin toiseen kerrokseen ja edelleen jalkineen päällisrakenteen kautta pois jalkineesta. Näin jalat pysyvät kuivempina, jolloin käyttömukavuus lisääntyy.

FLEXSTEP®

Sievin kehittämä mikrohuokoinen FlexStep®-pohjamateriaali on uudistunut. Uudistettu pohjamateriaali säilyttää erinomaisen iskunvaimennuksensa ja joustavuutensa aikaisempaa paremmin pakkasolosuhteissa. Tämä ansiosta jalkineen pohja pysyy pehmeämpänä kovassakin pakkasessa ja säilyttää pidon liukkailla pinnoilla. FlexStep®-joustopohjan koko rakenne ehkäisee jalkoihin ja selkärankaan kohdistuvaa rasitusta ja iskuja, ja auttaa estämään jalka- ja selkäsärkyjä ja siten parantaa työtehoa. FlexStep®-joustopohja on kaikissa Sievi-jalkineissa.

GRIPSTEP®

Sievin uusi GripStep® on markkinoiden ainoa pohjarakenne, jossa kulutuspinnassa on yhdistetty mikrohuokoisen polyuretaanin ja TR-kumin kitkaominaisuudet pidon maksimoinniksi. Pohja pureutuu tiukasti kylmiin ja liukkaisiin pintoihin. Kaksoisrakenteen ansiosta pohja on myös joustava ja iskuja vaimentava. Se tuntuu mukavalta heti ensi askeleelta.

SIEVI FLEXENERGY – JOUSTOA JOKA ASKELEELLA

Sievi FlexEnergy -joustoelementti on jalkineen koko kantaosan kattava joustopala, jonka avulla jalkineeseen saadaan maksimaalinen iskunvaimennus sekä erinomainen käyttömukavuus Elementti sitoo syntyvää liike-energiaa ja yli 55 % energiasta palautuu askellukseesi. Se on valmistettu BASF:n TPU-Infinergy® -tuotteesta, joka on maailman ensimmäinen vaahdotettu termoplastinen polyuretaani.

ORTOPEDISET POHJALLISET

Sievi-pohjalliset voidaan vaihtaa sertifioituihin, ortopedisiin pohjallisiin.